Bakte gulrøtter

Bakte gulrøtter er et enkelt og raskt tilbehør til både kjøtt- og fiskemiddag. De gjør seg selv i ovnen og de smaker fortreffelig.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og tørk gulrøttene. Skrell dem om du ønsker.
  3. Del dem i to på langs og legg dem på en bakeplate med et stykke bakepapir.
  4. Ha olje, krydder, pepper og litt salt og sitronsaft over. Bland godt. Om du har karse så skal det på rett før servering.
  5. Bak gulrøttene i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.
  6. Dryss over nyklippet karse eller de urtene du ønsker før servering
For å få fram sødmen i gulrøttene kan du gjerne dryppe litt honning over. Får du noen bakte gulrotstaver til overs, er de nydelig som snack også!
Del på Facebook