Bakte røtter med gremolata - perfekt til høstens middager

Ingredienser

Bakte rotgrønnsaker med gremolata

40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Bakte rotgrønnsaker er enkelt og greit å lage. Bruk de rotgrønnsakene du liker best; gulrøtter, neper, sellerirot, rødbeter, polkabeter, persillerot, pastinakk og reddiker egner seg veldig godt. Beregn ca. 200 g per person. Nydelig tilbehør til middagen eller som en egen rett.

Fremgangsmåte

  1. Grønnsakene skrelles og skjæres i tykke taver eller skiver, deles på langs eller på tvers.
  2. Legg de oppdelte rotgrønnsakene utover på et bakepapirkledd stekebrett.
  3. Ha noen dråper olje og litt salt og pepper over.
  4. Bak rotgrønnsakene i varm ovn på 200 grader C til de er møre og har fått fin farge. Beregn 30-35 minutter.
  5. Dryss over gremolata og server.

Hvor godt likte du oppskriften?