Blomkålsalat med reddik og stilkselleri

Server blomkålsalaten alene med godt brød til, men den er også nydelig som tilbehør til de fleste middagsretter. Du kan bytte ut ekebladsalat med lollosalat eller ferdigkjøpt salatblanding, om du ønsker.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 1 bunt reddik
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri)
  • 1 bunt frisk gressløk
  • 1 ekebladsalat

Dressing

  • 4 ss olivenolje
  • 3 ss rødvinseddik
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 ts finhakket frisk rosmarin
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 finhakket sjalottløk

Fremgangsmåte

Visp sammen ingrediensene til dressingen og sett den i kjøleskap til den skal brukes.

Del blomkålhodet i små buketter. Rens og skjær reddikene og stilksellerien i skiver. Klipp opp gressløken.

Skyll salaten og riv den grovt. Bland alle ingrediensene til salaten sammen.

Hell over dressingen eller server den ved siden av.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook