Ingredienser
Brokkoli og blomkålgrateng med makaroni
                                
                                20-40 min
                            
                            
                                
                                0,5 av 5 om dagen
                            
                    Ikke bare er dette en deilig og sunn grateng med brokkoli og blomkål, den er enkel å lage til hele familien. Oppskriften er beregnet til 10 barn.
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Kok opp vann i en stor kjele mens du kutter grønnsakene.
- Skyll brokkoli og blomkål og del opp i mindre buketter. Skrell stilken og del i små terninger.
- Kok makaroni* etter anvisning på pakken.
- Tilsett blomkål og brokkoli mot slutten av koketiden, og kok videre i ca 2 minutter til grønnsaken er tint.
- Hell av kokevannet og legg makaroni, blomkål og brokkoli over i en stor ildfast form.
- Visp sammen egg*, lettmelk*, timian, salt og pepper i en bolle og fordel eggestanden over makaroniformen.
- Dryss revet ost* på toppen.
- Stek midt i ovnen i ca 15-20 minutter til osten er gylden og eggestanden fast.
Tips:
- Server gjerne med en grønn salat og grovt brød til.
- Rester av makaroni fra blomkålgratengen og tomatsuppe kan brukes i one pot pasta-oppskriften under.
Allergener:
- Egg
- Melk/laktose: Bruk laktosefri matfløte v/laktoseintoleranse. Bruk plantebasert melk og ost v/melkeallergi.
- Hvete/gluten: Bruk glutenfri makaroni. Makaroni kan også sløyfes.