Ingredienser
Crunchy sommersalat med moreller
20-40 min
1 av 5 om dagen
En skikkelig sommersalat med saftige moreller, crunchy grønnsaker, fetaost og bacon. Nyt den med godt brød eller som en siderett.
Fremgangsmåte
- Fjern stilkene til morellene.
- Fjern steinene i morellene på følgende måte: Legg morellene på et skjærebrett og skvis de med et annet skjærebrett til de sprekker opp. Det kan være lurt å ha på et forkle eller legge et kjøkkenhåndkle over fjøla for å unngå sprut på klærne. Plukk ut steinene og kutt morellene i to.
- Sprøstek bacon. Sett til side.
- Kutt agurk, paprika og rødløk i terninger.
- Ha ingrediensene til balsamicodressingen på et glass med lok og rist til ingrediensene er blandet. Hvis du ikke har et glass med lokk så kan du røre det sammen i en bolle.
- Ha ruccula i en bolle med moreller, agurk, paprika, rødløk, pinjekjerner, fetaost og knus baconet over med hånden. Ha oppi dressingen og rør rundt.
- Servér med godt brød eller som siderett til for eksempel grillmat.