Ingredienser
Dirty fries - pommes frites med taco
40-60 min
2,5 av 5 om dagen
Elsker du nachos, men vil ha noe litt sunnere? Denne smaksbomben får mye ekstra smak fra hjemmelagde pommes frites av rotgrønnsaker.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
- Skrell rotgrønnsakene og kutt de i en halv centimeter tykke pommes frites.
- Ha rotgrønnsakene i en stor bolle sammen med olje, hvitløkspulver, paprikakrydder, maizena og en klype salt og pepper. Maizenaen gjør pommes frites ekstra sprø (potetmel kan også brukes).
- Rør til ingrediensene er blandet med rotgrønnsakene.
- Spre rotgrønnsakene jevnt utover et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen. La rotgrønnsakene bake til de blir brune og gylne (ca 30 minutter). Rør halvveis.
- Brun kjøttdeig i en panne og ha oppi tacokrydder.
- Lag en salsa: Kutt tomat, agurk og rødløk i små terninger. Ha det i en bolle med koriander og limejusen.
- Når rotgrønnsakene er gylne så fordeler du tacokjøttet over med revet ost på toppen. Gratiner i ovnen til osten er smeltet (ca 5 minutter).
- La retten kjøle seg ned et par minutter, før du topper med salsaen, syltet rødløk og reddik.
- Servér gjerne med rømme og guacamole.