Ingredienser

Eltefritt speltbrød med gulrot

Over 60 min
0.5 av 5 om dagen

Eltefritt Brød med gulrøtter – saftig hjemmebakt nytelse. Blanding av ingrediensene tar bare øyeblikk, og gulrøttene gir brødet den ekstra saftigheten. Perfekt for enhver form, fra store til små.

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. Spar noe gresskarkjerner og litt havregryn til topping.
  2. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
  3. Smør 2 brødformer (eller flere små) og hell deigen i.
  4. Strø havregryn og gresskarkjerner over.
  5. La heve igjen, i cirka 45 minutter.
  6. Sett ovnen på 225 grader.
  7. Sett formene i ovnen og senk temperaturen til 210 grader.
  8. Stek brødet i ca. 40 minutter. Sjekk om det er ferdig ved å dunke på brødet underside. Hører du en «hul lyd» er det ferdig. For å sikre en sprø skorpe rund hele kan du ta brødet ut av formen og ettersteke i 5 minutter. Da er du sikret en sprø skorpe rundt hele brødet.

 

Du kan blande sammen ingrediensene kvelden i forveien og steke det om morgenen så har du helt nystekt brød til frokost. Da kan du halvere gjæren. Gulrotbrød holder seg godt, og de er fine å fryse.

Hvor godt likte du oppskriften?