Eltefritt speltbrød med gulrot

Eltefritt Brød med Gulrøtter – saftig hjemmebakt nytelse. Blanding av ingrediensene tar bare øyeblikk, og gulrøttene gir brødet den ekstra saftigheten. Perfekt for enhver form, fra store til små.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g siktet speltmel
  • 300 g sammalt spelt, fin
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g havregryn
  • 2 ts salt
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 0,5 l lunkent vann
  • 5 dl revet gulrøtter

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. Spar noe gresskarkjerner og litt havregryn til topping.
  2. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
  3. Smør 2 brødformer (eller flere små) og hell deigen i.
  4. Strø havregryn og gresskarkjerner over.
  5. La heve igjen, i cirka 45 minutter.
  6. Sett ovnen på 225 grader.
  7. Sett formene i ovnen og senk temperaturen til 210 grader.
  8. Stek brødet i ca. 40 minutter. Sjekk om det er ferdig ved å dunke på brødet underside. Hører du en «hul lyd» er det ferdig. For å sikre en sprø skorpe rund hele kan du ta brødet ut av formen og ettersteke i 5 minutter. Da er du sikret en sprø skorpe rundt hele brødet.
Du kan blande sammen ingrediensene kvelden i forveien og steke det om morgenen så har du helt nystekt brød til frokost. Da kan du halvere gjæren. Gulrotbrød holder seg godt, og de er fine å fryse.
Del på Facebook