Ingredienser
Entrecôte med sellerirotmos
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Nyt en imponerende og enkel biffmiddag for to, servert med et fargerikt utvalg av grønnsaker og kremet selleri- og potetmos. Perfekt for et koselig måltid!
Fremgangsmåte
- Ta kjøttstykket ut av kjøleskapet i god tid, slik at det er romtemperert når du steker det.
- Skrell sellerirot og poteter. Skjær dem i biter og kok dem i en vid kjele.
- Ha et dørslag i kjelen og damp brokkolini og gulrøtter i ca. 5 minutter, under lokk.
- Stek entrecôten i smør, i en varm panne, ca. 3 min på hver side. La kjøttet hvile minst 8 minutter før du skjærer kjøttet i skiver.
- Rens og stek noen sjalottløk i pannen. Dryss litt sukker på slik at de blir glaserte. Brokkolini og gulrøtter kan stekes med det siste minuttet om du vil.
- Hell av vannet på selleriroten og potetene (kraften kan du ta vare på!). Ha i smør og fløte, og mos dem godt! Juster konsistensen med litt av kraften. Smak til med salt og pepper.
- Anrett kjøtt og grønnsaker på et fat og server med rødvinssaus og mos.
- Et dryss av persille eller andre urter hører gjerne med.
Bruk sesongens grønnsaker til en slik biffmiddag.