Epleboller med mandler og karamellglasur

La deg friste av Ida Gran Jansen sine himmelske Epleboller med mandler og karamellglasur. Disse luftige og saftige bollene, beriket med søte epler og knasende mandler, toppes med en dekadent karamellglasur som tar dem til nye høyder. En perfekt blanding av søtt og nøtteaktig, disse bollene er ideelle for enhver anledning som krever en spesiell godbit.
Over 60 min

Ingrediensliste

Bolledeig

  • 450 g hvetemel
  • 75 g sukker
  • 0,5 pk fersk gjær
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts malt kardemomme
  • 2,5 dl helmelk
  • 1 egg
  • 75 g romtemperert smør

Eplefyll

  • 3 norske epler
  • 60 g sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts malt kanel
  • 9 små terninger kaldt smør
  • 30 g skivede mandler

Karamellglasur

  • 100 g sukker
  • 3 ss vann
  • 50 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts salt

Fremgangsmåte

  1. For å lage karamellglasuren kan du koke opp vann og sukker på høyeste varme. Kok uten å røre til sukkeret blir godt gyllent. Trekk kjelen av platen og rør inn smør og kremfløte.
  2. Sett tilbake på varmen og småkok karamellen i ca 2 minutter. Rør inn salt og avkjøl til kald.
  3. Når karamellen er kald kan du røre sammen litt av den med litt melis til du får en glasur-konsistens (ca 3 ss karamell og 2-3 ss melis).
  4. Sett til side.

 

  1. Lag bolledeigen ved å ha de tørre ingrediensene + gjær i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
  2. Varm opp melk og egg til fingervarmt og hell sammen med de tørre.
  3. Elt i 10 min før du har i smør og elter i 5 min til, på medium hastighet.
  4. Hev til dobbel størrelse (ca 1 time).
  5. Rull 9 stk boller på ca 100 gram hver.
  6. Legg på et stekebrett og press dem litt flate.
  7. Etterhev i ca 45 minutter på et lunt sted.
  8. Bruk bunnen av en liten kopp og press godt ned i midten av hver bolle så du lager en grop.
  9. Legg en liten klatt smør nedi hullet før du fyller med eplefyll.
  10. Pensle med egg og strø over skivede mandler.
  11. Stek på 200 grader i ca 12-13 minutter.
  12. Avkjøl.
  13. Dryss over karamellglasuren og nyt!
Legg til på Min side
Del på Facebook