Ingredienser
Fremgangsmåte
- Rør raskt sammen ingrediensene til mørdeigen, gjerne i en foodprosessor.
- Legg deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter til avkjøing. Da blir den lettere å jobbe med.
- Sett ovnen på 200 grader.
- Kjevle deigen til en rund leiv på ca. 25-30 cm i diameter og ca. 1/2 cm tykk. Dette kan du gjøre direkte på bakepapiret.
- Ha vaniljekrem på midten og smør den utover. Det skal være ca. 2,5-3 cm igjen til kanten (som senere skal brettes inn).
- Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver. Skallet kan gjerne være på.
- Legg epleskivene tett i tett på vaniljekremen. Drypp noen dråper sitronsaft og flytende honning over.
- Brett kanten på hele paien inn mot midten.
- Pensle kantene med et sammenpisket egg.
- Dryss over mandelskivene.
- Stek paien på 200 grader på nederste rille i 35-40 minutter.
Ønsker du deg en "ekstravagant" variant så er det digg med høvlet marsipan på.