Fårikål

Høsten er tid for fårikål. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med minst like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 kg hodekål
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

  1. Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikke er ferdigdelt.
  2. Del kålen i to og skjær i skalker.
  3. Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene.
  4. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.
  5. Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og gjerne med et persilledryss.
Sist oppdatert lørdag 24. januar 2015
Legg til på Min side
Del på Facebook