Fårikål

Høsten er tid for fårikål. Og siste torsdag i september hvert år feires Fårikålens Festdag, så kok en stor kjele med like mye hodekål som kjøtt, og inviter venner eller familie rundt bordet.
Over 60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1,5 kg hodekål
  • 1,5 kg fårikålkjøtt
  • 4 ts hel pepper
  • 2 ts salt
  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i serveringsstykker om det ikk er det fra butikken. Skjær kålen i båter.

Legg kjøtt og kål lagvis i en rommelig kjele med salt og pepper mellom lagene. Hell på vann og kok opp. Skru ned varmen, legg på lokk og la fårikålen småkoke i ca. 2 timer til kjøttet løsner fra benet og er mørt.

Server fårikål rykende varm med gode kokte poteter og evt. et persilledryss.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook