Ingredienser
Glaserte epler med kokos og mandelflak
Under 20 min
1 av 5 om dagen
Det er gøy å lage ekte glaserte epler. Og det er slett ikke vanskelig, men det krever en voksen som hjelper til, for sukkersirupen er varm! Passer godt både til Halloween og jul.
Fremgangsmåte
- Kok opp sukker og vann uten lokk. Skum av og tilsett eddik.
- Kok sukkerlaken til den blir sirupsaktig.Ta knekkprøven: Drypp skaftet på en treskje, e.l. i sukkerlaken, dypp skaftet ned i kaldt vann. Laken som sitter på skaftet skal være så stivt at den knekker.
- Smelt mørk sjokolade i vannbad.
- Fjern stilken på eplene og stikk dem på en lang pinne.
- Rull eplene rundt i sukkerlaken/knekken eller sjokoladen. Deretter i kokos eller mandelflak. Det stivner fort, så vær rask.