Ingredienser
Gresskarpai med sjokolademønster
Over 60 min
1 av 5 om dagen
Hokkaido-gresskar er ideelt for matlaging og perfekt til en nydelig gresskarpai oppskrift. Denne gresskarpaien er fantastisk til Halloween, som dessert til kaffen, eller for å imponere gjester.
Fremgangsmåte
- Skyll gresskaret og del det i to. Skrap ut kjernene. Disse kan ristes og brukes som snaks.
- Bak gresskaret med skall i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til det er mørt. Avkjøl.
- Ha alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør det raskt sammen til en smidig deig.
- Ta litt mel på fingrene og klem deigen ut i en paiform - 24 cm i diameter.Sett formen i fryseren i 20 minutter.
- Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.
- Ha det bakte gresskarkjøttet i en foodprocessor og kjør til du får en glatt mos. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra kakao. Bland godt.
- Ta av 3 sleiver gresskarmos og bland med kakao. Kakaomosen brukes til å lage mønster.
- Hell gresskarmosen i det forstekte paiskallet. Ha på kakaomosen i sirkler. Bruk gjerne en sprøytepose eller frysepose og tegn ringer og bruk en gaffel eller pinne til å lage mønster.
- Stek paien midt i ovnen ved 180 grader C i ca. 40 minutter.
- Dryss litt melis over før servering om du ønsker.
- Server gjerne med krem eller vaniljeis.