Gresskarpai med sjokolade - hel

Gresskarpai med sjokolademønster

På høsten, og da særlig i oktober, er tiden for gresskar. Hokkaido-gresskar er et utmerket matgresskar. Bak en nydelig pai som du kan servere til Halloween eller når du skal ha gjester. Server den like gjerne til kaffen som til dessert.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Paibunn

  • 60 g myk margarin
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 dl melis
  • 100 g cottage cheese

Fyll

  • 1 Hokkaido gresskar
  • 150 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts lakrispulver
  • 3 egg
  • 3 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

  1. Skyll gresskaret og del det i to. Skrap ut kjernene.  Disse kan ristes og brukes som snaks.
  2. Bak gresskaret med skall i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter, eller til det er mørt. Avkjøl.
  3. Ha alle ingrediensene til paibunnen i en kjøkkenmaskin og kjør det raskt sammen til en smidig deig.
  4. Ta litt mel på fingrene og klem deigen ut i en paiform - 24 cm i diameter.Sett formen i fryseren i 20 minutter.
  5. Prikk paibunnen med en gaffel og forstek bunnen i ca. 10 minutter på 200 grader C.
  6. Ha det bakte gresskarkjøttet i en foodprocessor og kjør til du får en glatt mos. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra kakao. Bland godt.
  7. Ta av 3 sleiver gresskarmos og bland med kakao. Kakaomosen brukes til å lage mønster.
  8. Hell gresskarmosen i det forstekte paiskallet. Ha på kakaomosen i sirkler. Bruk gjerne en sprøytepose eller frysepose og tegn ringer og bruk en gaffel eller pinne til å lage mønster. 
  9. Stek paien midt i ovnen ved 180 grader C i ca. 40 minutter.
  10. Dryss litt melis over før servering om du ønsker.
  11. Server gjerne med krem eller vaniljeis.
Legg til på Min side
Del på Facebook