Ingredienser
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
 - Skyll, rens og skrell grønnsakene. Del sopp, løk, bete og selleri i små båter eller terninger. Bland med olivenolje og timian. Legg dette på en stekebrett kledd med bakepapir og bak i varm ovn i ca 15. minutter.
 - Finhakk sjalottløk og hvitløk.
 - Bruk en vid, gjerne tykkbunnet, kjele og fres løken blank i olje på middels varme.
 - Tilsett risen og fres videre under omrøring til risen blir blank.
 - Hell på varm buljong - litt av gangen.
 - Kok opp under omrøring til det meste av væsken har trukket inn i risen. Fortsett å spe under omrøring til risen nesten er ferdigkokt. Bland i parmesan. Rør rundt.
 - Risottoen skal ha en kremet konsistens. Spe med mer væske om den blir for tykk.
 - Smak til med salt og pepper og noen dråper sitronsaft.
 - Bland bakte grønnsaker med risottoen. Kok opp. Server med et dryss av persille.