Ingredienser
Gulrotkake i hjerter
Neste gang du skal bake gulrotkake, så bak den gjerne i en hjerteform. Her har vi pyntet med valnøtter og bringebær, men med den velkjente og gode glasuren. Kjempefin kake å servere til Valentindagen eller morsdag eller farsdag.
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker luftig.
Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.
Smør en hjerteform eller rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål, e.l. om kaken er ferdig stekt.
Avkjøl kaken på rist.
Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og smør den utover den avkjølte kaken. Ha glasur på kantene også.
Klapp på finhakkede valnøtter på kantene av gulrotkaken, og pynt toppen med limestrimler og bringebær.