Gulrotkake i hjerter

Neste gang du skal bake gulrotkake, så bak den gjerne i en hjerteform. Her har vi pyntet med valnøtter og bringebær, men med den velkjente og gode glasuren. Kjempefin kake å servere til Valentindagen eller morsdag eller farsdag.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 egg
  • 200 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 3 ts malt kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall av 0,5 lime
  • 1 dl olje
  • 300 g revet gulrot
  • 150 g finhakkede valnøttkjerner

Glasur

  • 125 g kremost naturell
  • 100 g melis
  • 1 ss honning
  • 1 ss limesaft

Pynt

  • 150 g bringebær
  • revet skall av 1 lime
  • 100 g finhakkede valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker luftig.

Bland kanel, bakepulver og vaniljesukker inn med hvetemelet og vend melet forsiktig inn i eggedosisen sammen med resten av ingrediensene.

Smør en hjerteform eller rund form (24 cm i diameter). Hell i kakerøren og stek kaken ved 180°C i ca. 1 time på rist på nederste rille i ovnen. Kjenn med en kakenål, e.l. om kaken er ferdig stekt.

Avkjøl kaken på rist.

Rør sammen ingrediensene til glasuren i en foodprosessor og smør den utover den avkjølte kaken. Ha glasur på kantene også.

Klapp på finhakkede valnøtter på kantene av gulrotkaken, og pynt toppen med limestrimler og bringebær.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook