Ingredienser
Hjemmelaget chilisaus med eple
20-40 min
Chili og eple i kombinasjon gjør susen i denne sausen. Chilisausen passer godt til mange retter, bl.a. til asiatiske. Sausen kan oppbevares lenge i kjøleskap. Den er også en glimrende vertinnegave eller julegave.
Fremgangsmåte
- Skyll tomatene og skjær dem i terninger.
- Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i terninger.
- Skrell sjalottløk og hvitløk, og skjær dem i terninger.
- Rens og skjær chilien i biter.
- Ha alle ingrediensene i en kjele sammen med vannet, Småkok under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.
- Mos til saus med en stavmikser eller bruk en blender.
- Kok opp.
- Hell sausen over på varme, rene flasker eller glass.
- La chilisausen "modne" i kjøleskap noen uker for best mulig smak.