Hjemmelaget chilisaus med eple

Chili og eple i kombinasjon gjør susen i denne sausen. Chilisausen passer godt til mange retter, bl.a. til asiatiske. Sausen kan oppbevares lenge i kjøleskap. Den er også en glimrende vertinnegave eller julegave.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg tomat - modne
  • 2 eple - syrlige
  • 3 sjalottløk
  • 4 båt hvitløk
  • 2 rød chili
  • 1 dl vann
  • 1 dl hvitvinseddik
  • 1 dl sukker
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Skyll tomatene og skjær dem i terninger.

Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær dem i terninger.

Skrell sjalottløk og hvitløk, og skjær dem i terninger.

Rens og skjær chilien i biter.

Ha alle ingrediensene i en kjele sammen med vannet, Småkok under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.

Mos til saus med en stavmikser eller bruk en blender.

Kok opp.

Hell sausen over på varme, rene flasker eller glass.

La chilisausen "modne" i kjøleskap noen uker for best mulig smak.

Sist oppdatert 7. juni 2017
Liker 11
Legg til på Min side
Del på Facebook