Ingredienser
Innbakt blomkål
Over 60 min
1 av 5 om dagen
"En croute" refererer til det franske konseptet der noe er pakket inn i mørdeig eller butterdeig. Prøv denne varianten med blomkål. En enkel måte å imponere på, og perfekt som hovedrett servert med ostesaus.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200° C.
- Skjær bunnen av blomkåhodet slik at det står støtt.
- Sett blomkålen på en bakeplate med bakepapir.
- Bland olje, dijonsennep, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle og gni over blomkålen.
- Forstek blomkålen i ca 15 minutter.
- Ta blomkålen ut av oven, og avkjøl litt.
- Senk varmen til 180° C.
- Tin butterdeigplatene. Legg dem vedsiden av hverandre, på ren kjøkkenbenk, med litt mel på. Kjevle butterdeigen ut slik at du får en firkant som blir stor nok til å dekke hele blomkålhode.
- Ha finhakket persille på blomkålen og klem deigen rundt.
- Får du litt deig til overs kan du lage noen blader eller annen pynt. Fest det på deigen.
- Pensle deigen med sammenvispet egg.
- Bak innbakt blomkålhode midt i ovnen, til det er gyldent og deigen sprø, ca 30 minutter.
- Server den nylaget.
Denne blomkålretten kan gjerne serveres som en egen rett. Nydelig med ostesaus til.