Innbakt blomkål

"En croute" refererer til det franske konseptet der noe er pakket inn i mørdeig eller butterdeig. Prøv denne varianten med blomkål. En enkel måte å imponere på, og perfekt som hovedrett servert med ostesaus.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200° C.
  2. Skjær bunnen av blomkåhodet slik at det står støtt.
  3. Sett blomkålen på en bakeplate med bakepapir.
  4. Bland olje, dijonsennep, hvitløk, salt og pepper i en liten bolle og gni over blomkålen.
  5. Forstek blomkålen i ca 15 minutter.
  6. Ta blomkålen ut av oven, og avkjøl litt.
  7. Senk varmen til 180° C.
  8. Tin butterdeigplatene. Legg dem vedsiden av hverandre, på ren kjøkkenbenk, med litt mel på. Kjevle butterdeigen ut slik at du får en firkant som blir stor nok til å dekke hele blomkålhode.
  9. Ha finhakket persille på blomkålen og klem deigen rundt.
  10. Får du litt deig til overs kan du lage noen blader eller annen pynt. Fest det på deigen.
  11. Pensle deigen med sammenvispet egg.
  12. Bak innbakt blomkålhode midt i ovnen, til det er gyldent og deigen sprø, ca 30 minutter.
  13. Server den nylaget.
Denne blomkålretten kan gjerne serveres som en egen rett. Nydelig med ostesaus til. 
Del på Facebook