Ingredienser
Crispy italiensk potetflatbrød
40-60 min
Det er kanskje vanskelig å uttale schiacciata di patata, men heldigvis er dette italienske potetflatbrødet enkelt å lage! Dette flatbrødet er så godt at det kan nytes alene, med en god dip eller din favoritt-topping. Du kan bruke parmesan, gulost eller en annen hard ost du liker.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader varmluft.
- Ha vann, mel, olivenolje og revet ost i en bolle med en klype salt og kvernet pepper. Rør rundt til du får en jevn blanding.
- Bruk en ostehøvel til å skjære potetene i runde skiver. Pass på så du ikke skjærer deg.
- Ha potetene oppi mel-blandingen og rør inn potetene.
- Hell potetblandingen på et stekebrett med bakepapir på. Smør potetblandingen jevnt utover. Ha over et lite dryss med olivenolje.
- Sett stekebrettet på nederste rist i ovnen i 20 minutter for å få en sprø bunn. Deretter setter du stekebrettet mitt i ovnen og steker potetene til de blir gyllen og sprø på toppen (ca 20 minutter til)
- Ta ut potetene og kutt flattbrødet i firkanter.
- Servér med en god dip eller topp flatbrødet med bakte grønnsaker, spekeskinke eller røkelaks.