Ingredienser
Tiramisu med jordbær
                                
                                Over 60 min
                            
                    Prøv en deilig vri på den klassiske tiramisuen med friske jordbær. Denne desserten er enkel å lage og kombinerer fløyelsmyk ostekrem med saftige jordbær og kakao for en herlig smaksopplevelse. Kaken kan lages dagen i forveien.
Fremgangsmåte
- Kok opp en halvliter sterk grønn te i en stor skål.
- Rens og skjær jordbærene i to. Ha de i en kjele med en spiseskje sukker og kok opp på medium høy varme til jordbærene. Mos bærene til en jevn jordbærsaus med en sleiv. Eventuelt kjør de kokte bærene i en blender. Kjøl ned.
- Separer eggeplommer og eggehviten - ha de i hver sine store boller.
- Rør inn sukker og mascarpone i bollen med eggeplommer.
- Ha en klype salt i eggehviten og pisk til den blir stiv og luftig.
- Rør eggehviten inn mascarpone-kremen. Rør så inn den nedkjølte jordbærsausen
- Hell teen på en bred skål. Dypp én og én fingerkjeks kort i teen og fordel jevnt utover en form. Bruk halvparten av fingerkjeksen.
- Smør et jevnt lag med kremen utover fingerkjeksene.
- Dypp én og én fingerkjeks i teen og lag et nytt lag oppå kremen.
- Topp med et nytt lag med mascarpone-kremen.
- Dryss kakaopulver over tiramisuen og kjøl ned i kjøleskapet én time eller over natten.
- Servér på tallerken. Gjerne med friske jordbær på toppen.
Tips: Rester av jordbær-kremen passer perfekt som vaffeltopping eller dip til kjeks.