Jordbærsorbet

En deilig sorbet av jordbær som kan lages uten ismaskin.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 0,5 l vann
  • 4 ss sukker
  • 2 dl mosede jordbær
  • saften av 0,5 sitron
  • 1 eggehvite
  • 3 ss sukker

Fremgangsmåte

  1. Vann og sukker kokes til en sirupslignende væske. Avkjøles helt.
  2. Tilsett mosede jordbær og sitronsaft. Inn i fryseren et par timer.
  3. Rør i sorbetmassen av og til.
  4. Eggehvite og sukker piskes stiv og røres inn i den halvfryste sorbetmassen. Fryses så ferdig.
  5. Sorbeten anrettes i egnede glass.
  6. Sjampanje eller hvitvin kan evt. helles over like før servering.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 13
Legg til på Min side
Del på Facebook