Kremet grønnsakspasta med bacon og pinjekjerner

Ingredienser

Kremet pasta med bacon og grønnsaker

40-60 min
1 av 5 om dagen

Enkel hverdagsmiddag for hele familien. Den lager nesten seg selv i ovnen og er proppfull av grønnsaker og deilig smak. Bacon som topping er valgfritt.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kutt av toppen på en hel hvitløk og kutt resten av grønnsakene i medium store biter. Ha de i en ildfast form med tomatpureen, og dryss over olje og en klype salt. Bak de i ovnen til de blir gylne (ca. 30 minutter)
  3. Kok pasta etter anvisningene på pakken.
  4. Sprøstek bacon på medium høy varme i en stekepanne. Hakk baconen i mindre biter.
  5. Kok opp fløten i en kasserolle, ha oppi grønnsakene og kjør det til en jevn saus med en stavmikser. Hvis sausen blir så tykk at den ikke renner, så kan du røre inn litt pastavann.
  6. Sil av pastaen, ha det oppi med sausen. Rør til det er godt blandet.
  7. Servér pastaen på tallerken, toppet med parmesan, pinjekjerner og ønskede proteiner.

Hvor godt likte du oppskriften?