Laab servert i kålblader

Laab er en thailandsk hverdagsrett - nærmest en nasjonalrett som du bare må prøve. Den serveres i friske kålblader. Laab moo er med svinekjøtt og laab gai er med kyllingkjøtt.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 4 sjalottløk - finhakket
  • 1 rødløk - finhakket
  • 1 ss olje
  • 1 rød chili - finhakket
  • 1 dl vann
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts sukker
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saften fra 1,5 lime
  • 1 dl finhakket frisk koriander
  • 1 dl finhakket frisk mynte
  • 2 dl ristet jasminris
  • 4 posjoner jasminris
  • 1 nykål, sommerkål
  • 0,5 rød paprika i terninger
  • 0,5 lime i båter
  • mynteblader

Fremgangsmåte

Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.

Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.

Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.

Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.

Kok jasminris som angitt på pakken.

Server laab i kålbladene sammen med ris.

Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.

Sist oppdatert 18. august 2017
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook