Larb med hjertesalat

Laab servert i kålblader

Laab eller larb er en thailandsk hverdagsrett - nærmest en nasjonalrett som du bare må prøve. Den serveres i friske kålblader - gjerne med ris og for eksempel gulrot, reddik og agurk som topping. Laab moo er med svinekjøtt og laab gai er med kyllingkjøtt.
20-40 min
2.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Marinade

  • 3 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 0,5 ts sukker
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 lime i båter

Topping

Fremgangsmåte

  1. Fres rødløk og sjalottløk i en stekepanne med litt olje på medum høy varme (3-4 minutter). Ha i chili og stek et minutt. Ha så i kjøttdeigen - hakk og stek til den blir gjennomstekt og gyllen i kantene.
  2. Rist 2 ss ris i en tørr panne og knus det i en morter eller en liten blender. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.
  3. Ha ingrediensene til marinaden i en bolle. Rør godt før du har det i stekepannen. Trekk stekepannen av platen. Tilsett urtene og smak til med mer limesaft om ønskelig.
  4. Del kålen eller hjertesalaten opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.
  5. Server kjøttdeigen i kålbladene sammen med ris hvis du ønsker det. Dryss over litt mynte.
  6. Topp gjerne med tynne skiver reddik, gulrot, agurk eller rød paprika.
Del på Facebook