Løk- og potetgrateng

Ingredienser

Løk- og potetgrateng

20-40 min
0,5 av 5 om dagen

En grateng kan du servere som en selvstendig rett med godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.

Fremgangsmåte

  1. Rens løk og skjær i skiver. Skrell poteter og gulrøtter, skjær i skiver. 
  2. Kok alt i litt vann i ca. 8 minutter.
  3. Hell av kokevannet og ta vare på det. 
  4. Smør en ildfast form. Legg poteter, gulrøtter og løk i formen.
  5. Strø litt finhakket hvitløk, slat og pepper over. 
  6. Hell på matfløte og litt av kokevannet. Strø på revet ost.
  7. Stek formen i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader til overflaten er gyllen og potetene er myke. 
  8. Formen kan serveres til de fleste middagsretter. Den kan gjerne serveres som en egen liten rett, f.eks. med litt godt brød til.

Hvor godt likte du oppskriften?