Marinert agurksalat med granateple

Salaten er et supert alternativ til den tradisjonelle agurksalaten som man bl.a. serverer til laks. Kjernene fra granateple og løken gir agurksalaten en spennende vri.
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Finstrimle rødløk og vårløk.
  2. Finhakk hvitløk.
  3. Skjær skallet av sitronen ved å bruke et zesterjern eller det fineste på et rivjern. Da får du bare med deg den ytterste gule delen av skallet og ikke det hvite.
  4. Bland alt dette sammen med oljen.
  5. Ha i hvitvinseddik og saften fra sitronen.
  6. Vask agurk og del den opp i staver på 4x1 cm og/eller skiver.
  7. Ta ut kjernene i granateplet. Det gjør du ved å skjære rundt skallet i granateplet med en skarp kniv - NB. Bare skallet! Deretter brekker du opp granateplet i biter og tar ut kjernene. Denne prosessen kan du gjøre i en bolle med vann for å unngå søl.
  8. Bland sammen agurk, granateplekjerner, oregano og oljemarinade.
  9. Smak til med nykvernet salt og pepper og server.
Del på Facebook