Ingredienser
Middagssalat med bønner og sjampinjong
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Salaten kan du spise som en egen rett til middag med brød til eller du kan servere den som tilbehør til annen middag. Det som er igjen, putter du i en boks og har til lunsj dagen etter.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 250°C.
- Del sopp i to. Skrell og del løk i tynne skiver. Del paprika i to, fjern frø og hinner og skjær i strimler.
- Legg grønnsakene i en ildfast form, bland inn olivenolje og salt og pepper.
- Sett formen inn i ovnen og bak grønnsakene i ca. 10 minutter.
- Kok eggene i ca. 8 minutter. Skyll dem i kaldt vann, avkjøl, skrell og del dem i to.
- Rens og del salat i mindre biter.
- Hell væsken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
- Legg salaten på fat. Fordel grønnsaker og hvite bønner over. Legg på halve egg og strø over hakket frisk kruspersille.
- Bland sammen olivenolje og balsamicoeddik og hell over salaten like før servering.
- Skiver av ferskt brød smaker godt til.