Middagssalat med bønner og sjampinjong

Salaten kan du spise som en egen rett til middag med brød til eller du kan servere den som tilbehør til annen middag. Det som er igjen, putter du i en boks og har til lunsj dagen etter.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g frisk sjampinjong
  • 2 rødløk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 rød paprika
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 4 egg
  • 2 hjertesalat
  • 1 boks store hvite bønner
  • 3 ss hakket frisk kruspersille
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250°C.
  2. Del sopp i to. Skrell og del løk i tynne skiver. Del paprika i to, fjern frø og hinner og skjær i strimler.
  3. Legg grønnsakene i en ildfast form, bland inn olivenolje og salt og pepper.
  4. Sett formen inn i ovnen og bak grønnsakene i ca. 10 minutter.
  5. Kok eggene i ca. 8 minutter. Skyll dem i kaldt vann, avkjøl, skrell og del dem i to.
  6. Rens og del salat i mindre biter.
  7. Hell væsken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
  8. Legg salaten på fat. Fordel grønnsaker og hvite bønner over. Legg på halve egg og strø over hakket frisk kruspersille.
  9. Bland sammen olivenolje og balsamicoeddik og hell over salaten like før servering.
  10. Skiver av ferskt brød smaker godt til.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 16
Legg til på Min side
Del på Facebook