Ingredienser

Mild thai curry med kylling

20-40 min

Superenkel og sunn thai curry til hele familien eller andre store grupper. Oppskriften er beregnet til 10 barn.

Fremgangsmåte

  1. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
  2. Skyll grønnsakene og del paprika og gulrot i strimler. 
  3. Rens og skjær kyllingfilet i små strimler.
  4. Varm litt olje i en stor gryte og fres currypaste på middels varme i et par minutter.
  5. Tilsett kokosmelk, paprika, gulrøtter, kyllingstrimler og soyasaus*. 
  6. Kok opp og la småkoke i ca 8-10 minutter til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomkokt. 
  7. Tilsett erter mot slutten av koketiden, de trenger bare 1-2 minutter.
  8. Smak til med lime og eventuelt mer soyasaus/salt og curry paste
  9. Server med frisk koriander og ris til. 


Tips:

  • Bruk de grønnsakene dere har liggende. Squash, søtpotet, rødløk, stangselleri, pastinakk eller brokkoli passer også fint her.
  • Du kan gjerne bruke norskprodusert byggryn istedenfor ris
  • Du kan gjerne bytte ut kylling med f.eks kikerter, laks eller tofu.

Allergener:

  • Hvete/gluten: Bruk glutenfri soyasaus. 
  • Soya: Bruk salt istedenfor soyasaus. 

Hvor godt likte du oppskriften?