Ingredienser
Mild thai curry med kylling
20-40 min
Superenkel og sunn thai curry til hele familien eller andre store grupper. Oppskriften er beregnet til 10 barn.
Fremgangsmåte
- Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
- Skyll grønnsakene og del paprika og gulrot i strimler.
- Rens og skjær kyllingfilet i små strimler.
- Varm litt olje i en stor gryte og fres currypaste på middels varme i et par minutter.
- Tilsett kokosmelk, paprika, gulrøtter, kyllingstrimler og soyasaus*.
- Kok opp og la småkoke i ca 8-10 minutter til grønnsakene er møre og kyllingen gjennomkokt.
- Tilsett erter mot slutten av koketiden, de trenger bare 1-2 minutter.
- Smak til med lime og eventuelt mer soyasaus/salt og curry paste
- Server med frisk koriander og ris til.
Tips:
- Bruk de grønnsakene dere har liggende. Squash, søtpotet, rødløk, stangselleri, pastinakk eller brokkoli passer også fint her.
- Du kan gjerne bruke norskprodusert byggryn istedenfor ris
- Du kan gjerne bytte ut kylling med f.eks kikerter, laks eller tofu.
Allergener:
- Hvete/gluten: Bruk glutenfri soyasaus.
- Soya: Bruk salt istedenfor soyasaus.