Ingredienser
Fremgangsmåte
- Skrell og finhakk løk.
- Skjær gulrøtter i små terninger og squash i kvarte skiver.
- Varm litt olje på middels varme i en stor gryte, og fres grønnsakene myke i ca 5 minutter.
- Tilsett hermetiske tomater, vann, røde linser, pasta*, oregano og grønnsaksbuljong*. La koke opp, og kok under lokk i ca 10-15 minutter. Rør i gryten underveis og tilsett eventuelt mer vann etter behov. Gryten er klar når pastaen er ferdigkokt og grønnsakene møre.
- Smak til med salt og pepper og bland inn revet ost* før servering.
Tips:
- Topp gjerne gryten med basilikum, timian eller andre friske urter.
- Du kan enten bruke tørre røde linser eller ferdig kokte, hermetiske linser. Tilsett isåfall litt mer vann i gryten dersom du bruker tørre linser.
- Du kan gjerne drysse revet ost på toppen istedenfor å blande osten inn i gryten.
- Du kan gjerne tilsette litt melk eller matfløte for en mildere variant.