Ingredienser
Ovnsbakt purre med parmesan
                                
                                20-40 min
                            
                            
                                
                                0,5 av 5 om dagen
                            
                    Ovnsbakt purre får en magisk god smak og en litt kremaktig konsistens. Denne varianten kan du gjerne servere som en egen liten rett eller som tilbehør til middagen.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
 - Skjær bort de øverste grønne bladene og rotfestet. Dette kan du ta vare på til kraft.
 - Del dem i kubber på 4-5 cm. Skyll og tørk dem godt.
 - Smelt smør i en varm panne. Brun kubbene raskt på ett par sider. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.
 - Dryss revet parmesan over. Sett brettet inn i ovnen. Bak til purrene virker møre og osten har smeltet, 15-20 minutter. Følg med, steketiden kan variere.
 - Dryss timian over i siste stekeminutt og server purreklubbene gjerne nylaget.
 
I stedet for parmesan kan du bruke en god norsk hardost.