Ingredienser
Ovnsbakt torsk med pesto
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Dette er en enkel og sunn middag som gir minimalt med oppvask. Både grønnsaker, fisk og poteter tilberedes på samme stekebrett, også kalt traybake.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader over-og undervarme.
- Del tomater i to, og kutt løk og paprika i grove biter og vend inn med olje og krydder direkte på et bakepapirkledd stekebrett. Fordel utover ene halvdelen av stekebrettet.
- Del poteter i grove terninger og vend inn med olje og salt, ha over andre halvdelen av stekebrettet.
- Dryss overside og underside av torsken med salt og la ligge mens grønnsakene og potetene er i ovnen, skyll av saltet før fisken skal i ovenen under rennende kaldt vann og tørk lett med tørkepapir.
- Stek grønnsaker og poteter i 20 minutter.
- Ta stekebrettet ut og lag plass til torsken. Smør toppen av filetene med pesto.
- Vend inn oliven med grønnsakene og sett stekebrettet inn i ovnen igjen i ca 15 minutter. Dette avhenger av tykkelsen på fiskefiletene. Fisken skal flake seg når du trykker lett på den.