Bakte epler og pærer

Ingredienser

Ovnsbakte epler og pærer

20-40 min
1 av 5 om dagen

Bakte epler og pærer med honning og valnøtter er et smakfullt tilbehør som passer godt til and, ribbe og kalkun. Den naturlige sødmen i frukten balanserer de rike hovedrettene, mens de sprø valnøttene gir en fin tekstur til måltidet.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Del eplene og pærene i to på langs og fjern kjernehusene med en liten kniv eller skje. Pass på at bitene er like store for lik steketid 
  3. Legg fruktbitene med snittflaten opp i en smurt ildfast form.
    Dryss over en liten klype salt, fordel smø og honning jevnt over frukten.
  4. Drypp honning over hver frukthalvdel.
    Fordel grovhakkede valnøtter jevnt.
  5. Sett formen midt i ovnen, stek i ca 20 minutter 

Sjekk gjerne eplene og pærene før steketiden er over, og ta ut dersom de er ferdige

 

Hvor godt likte du oppskriften?