Ingredienser
Ovnsbakte epler og pærer
20-40 min
1 av 5 om dagen
Bakte epler og pærer med honning og valnøtter er et smakfullt tilbehør som passer godt til and, ribbe og kalkun. Den naturlige sødmen i frukten balanserer de rike hovedrettene, mens de sprø valnøttene gir en fin tekstur til måltidet.
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Del eplene og pærene i to på langs og fjern kjernehusene med en liten kniv eller skje. Pass på at bitene er like store for lik steketid
- Legg fruktbitene med snittflaten opp i en smurt ildfast form.
Dryss over en liten klype salt, fordel smø og honning jevnt over frukten. - Drypp honning over hver frukthalvdel.
Fordel grovhakkede valnøtter jevnt. - Sett formen midt i ovnen, stek i ca 20 minutter
Sjekk gjerne eplene og pærene før steketiden er over, og ta ut dersom de er ferdige