Pære Belle Helene

Ingredienser

Pære Belle Helene

Over 60 min
1 av 5 om dagen

Velsmakende og lettlaget dessert med pærer. Syndig godt med pisket krem, smeltet sjokolade og mandler. Deilig dessert f.eks. til jul.

Fremgangsmåte

  1. Skrell pærene og fjern kjernehusene med en kniv fra blomsterenden. Behold stilken på.
  2. Kok opp vann og sukker. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene som tilsettes sukkervannet.
  3. Legg pærene i og kok opp. La det trekke til pærene knapt er møre, ca. 10 minutter. Denne tiden kan variere i forhold til hvor modne pærene er.
  4. La pærene avkjøle i laken.
  5. Smelt sjokoladebiter i en liten kjele over vannbad. Tilsett evt. konjakk (eller bruk 2 ss av sukkerlaken) og pisk sammen.
  6. Tørk godt av pærene, og fordel dem i fire porsjonskåler med litt pisket krem i bunnen.
  7. Hell den smeltede sjokoladen over og til slutt hakkede mandler.
  8. Du kan også dele pærene i to og servere dem på desserttallerkner.

 

Vaniljeis smaker også kjempegodt til i stedet for pisket krem.

Hvor godt likte du oppskriften?