Pære Belle Helene

Velsmakende og lettlaget dessert med pærer. Syndig godt med pisket krem, smeltet sjokolade og mandler. Deilig dessert f.eks. til jul.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 moden pære
  • 0,5 l vann
  • 4 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • saften av 1 sitron
  • 1 mørk kokesjokolade
  • 2 ss konjakk (kan sløyfes)
  • 2 ss hakkede mandler

Fremgangsmåte

Skrell pærene og fjern kjernehusene med en kniv fra blomsterenden. Behold stilken på.

Kok opp vann og sukker. Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene som tilsettes sukkervannet.

Legg pærene i og kok opp. La det trekke til pærene knapt er møre, ca. 10 minutter. Denne tiden kan variere i forhold til hvor modne pærene er.

La pærene avkjøle i laken.

Smelt sjokoladebiter i en liten kjele over vannbad. Tilsett evt. konjakk (eller bruk 2 ss av sukkerlaken) og pisk sammen.

Tørk godt av pærene, og fordel dem i fire porsjonskåler med litt pisket krem i bunnen.

Hell den smeltede sjokoladen over og til slutt hakkede mandler.

Du kan også dele pærene i to og servere dem på desserttallerkner.

 

Tips:

Vaniljeis smaker også kjempegodt til i stedet for pisket krem.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 42
Legg til på Min side
Del på Facebook