Penne med tomat i ildfast form

Ingredienser

Pasta med frisk tomatsaus

20-40 min
2.5 av 5 om dagen

Når du lager pastasausen fra bunnen av selv med friske tomater, får "pasta med tomatsaus" en ny betyding. Varier med det krydderet du ønsker. Dette er en sterk kandidat til å bli familiens favoritt!

Fremgangsmåte

  1. Rør karbonadedeigen seig med salt. Tilsett griljermel, melk, løk og krydder til en passe tykk deig. Form til kjøttboller og stek dem gylne i stekepanne.
  2. Kok pasta som angitt på pakken. Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i biter. Tilsett tomatpuré og krydderet. La sausen koke i 3-5 minutter. Smak godt til.
  3. La pastaen renne av i et dørslag. Ha pastaen i et fat/form med sausen over. Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse. 

 

Tips: Lag gjerne dobbel porsjon tomatsaus og frys ned i porsjonsbegre. Sausen kan også brukes på pizza!

Hvor godt likte du oppskriften?