Pasta med frisk tomatsaus

Når du lager pastasausen fra bunnen av selv med friske tomater, får "pasta med tomatsaus" en ny betyding. Varier med det krydderet du ønsker. Dette er en sterk kandidat til å bli familiens favoritt!
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Tomatsaus

  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 finhakket løk
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 6 tomat i biter
  • 3 ss tomatpuré
  • 0,5 pk karse

Kjøttboller

  • 350 g karbonadedeig
  • 0,5 finhakket løk
  • 0,5 dl melk
  • 2 ss griljermel
  • 0,5 krm malt muskat
  • 0,5 krm karve
  • 0,25 pk karse
  • litt salt og pepper

Fremgangsmåte

Rør karbonadedeigen seig med salt. Tilsett griljermel, melk, løk og krydder til en passe tykk deig. Form til kjøttboller og stek dem gylne i stekepanne.

Kok pasta som angitt på pakken. Fres løk og hvitløk til sausen i olje. Tilsett friske tomater i biter. Tilsett tomatpuré og krydderet. La sausen koke i 3-5 minutter. Smak godt til.

La pastaen renne av i et dørslag. Ha pastaen i et fat/form med sausen over. Fordel kjøttbollene på toppen og la herligheten få et godt dryss av karse. Gjerne grønn salat og grissinis til.

 

Tips: Lag gjerne dobbel porsjon tomatsaus og frys ned i porsjonsbegre.

Tips: Krydderet i tomatsausen kan varieres ut fra hva du liker eller har for hånden. Oregano, basilikum, merian og timian er også kjempegodt å bruke i en pastasaus.

Tips: Sausen kan også brukes på pizza.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook