Pavlova uten egg

Prøv vår pavlova med jordbærkrem uten egg. Denne varianten bruker marengs laget av kikertlake i stedet for eggehvite, noe som gjør den ideell for de som ikke har egg tilgjengelig eller har allergier. Desserten forblir frisk, sprø og luftig, og er like deilig som den tradisjonelle pavlovaen.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

 • 1,5 dl kikertvann
 • 180 g melis
 • 1 ss maisstivelse (maizena)
 • 1 ts eplecidereddik eller eddik 7% klar
 • Jordbærkrem
 • 2 kurver (1 kg) jordbær
 • 5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Marengsbunn:
 1. For å piske kikertlaken stiv kan du benytte en kjøkkenmaskin med en trådvisp eller en håndmikser. Bollen du visper i må være av stål eller glass og redskapene må være helt rene, fri fra fett. Bruk høy hastighet på vispen. Visp til kikertlaken er luftig og stiv, den skal være så stiv at den henger igjen i bollen.
 2. Visp deretter inn litt og litt av melisen. Den er ferdig når du kan snu bollen opp ned uten at innholdet faller ut.
 3. Visp til slutt inn maisenna med noen få omdreininger, på lav hastighet.
 4. Vend inn eddik forsiktig med en slikkepott. 
 5. Kle et stekebrett med bakepapir og fordel marengsen i to klatter som du fordeler likt. Her har vi laget to bunner som er formet som avlange rektangler, men du kan også lage en bunn i stedet for to, og dekke hele stekebrettet eller forme den som en sirkel.
 6. Stekes på 125 grader varmluft, midt i ovnen. Når marengsen er ferdig, skru av ovnen, sett døren på gløtt og la den avkjøle seg der. Marengsen kan godt lages en dag eller to i forveien. Den holder seg godt om du legger den på en rist med et kjøkkenhåndkle over, når den er avkjølt.
 7. Vent med å ha over krem til rett før servering, da beholder marengsen sprøheten.
 
Jordbærkrem:
 1. Rens, skyll og del jordbær fra den ene kurven i to, mos med en stavmikser eller i en blender til en jevn saus. 
 2. Visp krem og vend inn to tredjedeler av jordbærsausen forsiktig. Fordel halvparten av kremen over den ene bunnen, legg den andre bunnen over og fordel resten på toppen. 
 3. Rens, skyll og kutt resten av jordbærene i skiver som fordeles på toppen av kaken. Hell resten av jordbærsausen over kaken når du skal servere, eller server ved siden av. 
 Kikertene kan brukes til andre ting. Hva med å lage en hummus? Eller legge dem på et stekebrett med bakepapir, vende inn krydder og riste dem i ovnen? Perfekt til salat. 
Legg til på Min side
Del på Facebook