Ingredienser
Porsjonspai med sjampinjong og sjalottløk
Porsjonspaier er smart å ha i fryseren til f.eks. sultne barn kommer fra skolen. Da er det lett å varme dem selv. Fyllet kan varieres ut fra hva du har og liker. Her har vi brukt sjampinjong, løk, hvitløk, paprika og frisk timian.
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på 200°C.
Elt sammen ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør den raskt til alt er blandet. Tilsett evt. mer vann.
Trykk deigen ut i smurte porsjonspaiformer. Prikk bunnene med en gaffel og la dem hvile i kjøleskap i minst 15 minutter.
Forstek paibunnene i ca. 10 minutter.
Reduser varmen på stekeovnen til 180°C.
Rens grønnsakene. Skjær sjampinjong i skiver og paprika i terninger. Finhakk løk og hvitløk. Fres grønnsakene i en varm panne.
Skjær skinke i strimler.
Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Bland i skinke og de andre ingrediensene og fordel i de forstekte porsjonsformene.
Dryss revet ost på toppen og stek paiene på 180°C i ca. 25 minutter.