Potetmos med hvitløk og bacon

Hjemmelaget potetmos er lettere å lage enn du tror. Og muligheten til å variere smaken er uendelig. I denne postetmosen har vi tilsatt hvitløk og fransk estragon, og sammen med spørstekt bacon må det bli godt!
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg potet
  • 2 hele hvitløk
  • 2 ss margarin
  • 2 dl lett matfløte
  • 2 stilk frisk estragon - gjerne fransk
  • 200 g bacon
  • 100 g plommetomat

Fremgangsmåte

Potetene skrelles og deles i to før de legges over i litt kokende vann. Kokes til de er helt møre. Kokevannet helles av, men ta vare på det. Mos potetene.

Hvitløkene kokes hele med skallet på i 3 minutter. Ta av skallet og knus feddene og ha det over sammen med potetene.

Rør så inn margarin, matfløte og hakket estragon. Om nøvendig så spe med kokevannet. Smak til med salt og nykvernet pepper sort pepper.

Baconet klippes i mindre biter som sprøstekes og legges over den ferdige potetmosen. Pynt fatet med halve plommetomater.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 5
Legg til på Min side
Del på Facebook