Ingredienser
Fremgangsmåte
Pizzabunnen:
- Rør deigen ut i det vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
- Dekk deigen til med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Elt deigen og kjevle den tynt ut.
- Legg leiven på bakepapir på stekebrett.
Saus og topping:
- Bland sammen créme fraîche og hvitløk. Bre det over pizzabunnen i et tynt lag. Smuldre fetaost over.
- Vask potetene. Behold skallet på. Skjær i løvtynne skiver. La de ligge litt i vann for å fjerne stivelse. Ferdig kokte poteter kan også brukes.
- Legg skivene i «taksteinsmønster» på pizzabunnen.
- Drypp over olivenolje og fordel hakket frisk timian på toppen. Krydre med salt og kvernet pepper.
- Stek pizzaen midt i ovnen i 12-15 minutter, til bunnen er sprø og gyllen og potetskivene er gjennomstekte og begynner å få farge.