Rodkalsalat med ristede kikerter og hvitloksdressing

Rødkålsalat med ristede kikerter og hvitløksdressing

En smakfull salat med kål, epler og ristede kikerter. Server den gjerne med en hvitløksdressing om du er glad i hvitløk. Det er en fin kombinasjon.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Hvitløksdressing

  • 2 dl lettrømme
  • 2 ss lettmajones
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ts sitronsaft
  • 0,25 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Skyll og tørk kikertene godt. Bland dem med chilipulver og rist dem i en tørr varm panne slik at de blir sprø.
  2. Riv hvitløksfeddene fint på et lite rivjern eller knus og finhakk dem. Bland det sammen med resten av ingrediensene til dressingen.
  3. Skjær kålen i strimler og epler i skiver. Bland dette med kikertene og ha det på et fat eller en vid serveringsbolle.
  4. Server salaten med hvitløksdressingen på toppen, eller ved siden av, samt et godt dryss med  nykvernet pepper.
Du kan bytte ut chilipulver med røkt paprikapulver, om du vil.
Del på Facebook