Rosenkål med bacon og pinjekjerner

Rosenkål med bacon og pinjekjerner er en god liten rett som passer godt på koldtbordet.
Under 20 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g frisk rosenkål
  • 5 dl vann
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 4 ss pinjekjerner
  • 75 g bacon
  • 2 ss smør
  • litt pepper

Fremgangsmåte

Slik renser du frisk rosenkål: Skjær skalken av stilkfestet, fjern de ytterste bladene. Skjær gjerne et snitt eller kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.

Kok opp vann og buljongterning. Rosenkålen kokes i knapt 5 minutter: La det deretter renne godt av. Stek/rist pinjekjerner i tørr panne. Ta dem ut av pannen, og sprøstek baconet.

Like før servering, ha smør i en dyp panne eller vid gryte. Tilsett rosenkål og la den bli gjennomvarm. Tilsett pepper, bacon og pinjekjerner. Server retten rett fra pannen/gryten eller legg den over i et varmt serveringsfat.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook