Ingredienser
Røsti med kålrot og poteter
20-40 min
2.5 av 5 om dagen
Lyst på en vri på tradisjonelle poteter? Lag en røstikake. Røsti kan du variere i det uendelige med f.eks. hakkede krydderurter og hakket løk. Den kan serveres som en egen rett eller som tilbehør til middager.
Fremgangsmåte
- Skrell og riv kålrot og poteter på den fine siden av råkostjernet.
- Press ut så mye væske som mulig.
- Rør inn hakket kruspersille og smak blandingen til med salt.
- Varm olje og smør i stekepannen og klem kålrot- og potetblandingen ut til en flat kake.
- Stek den gyllen og sprø på undersiden, snu kaken og stek den ferdig på den andre siden.
- Skjær røstien i snipper ved servering - gjerne i stedet for poteter som tilbehør til annen middag, eller som her; som en selvstendig rett med tyttebær og en grønn salat til.
Har du ikke mandelpoteter, går det greit med andre sorter også.