Røsti med kålrot og poteter

Lyst på en vri på tradisjonelle poteter? Lag en røstikake. Røsti kan du variere i det uendelige med f.eks. hakkede krydderurter og hakket løk. Den kan serveres som en egen rett eller som tilbehør til middager.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kålrot (450 g)
  • 6 mandelpotet
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • salt etter smak
  • 1 ss smør
  • 1 ss olje

Fremgangsmåte

Skrell og riv kålrot og poteter på den fine siden av råkostjernet. Press ut så mye væske som mulig. Rør inn hakket kruspersille og smak blandingen til med salt.

Varm olje og smør i stekepannen og klem kålrot- og potetblandingen ut til en flat kake. Stek den gyllen og sprø på undersiden, snu kaken og stek den ferdig på den andre siden.

Skjær røstien i snipper ved servering - gjerne i stedet for poteter som tilbehør til annen middag, eller som her; som en selvstendig rett med tyttebær og en grønn salat til.

Har du ikke mandelpoteter, går det greit med andre sorter også.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 46
Legg til på Min side
Del på Facebook