Ingredienser
Rotfruktgrateng
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Deilig grateng med rotgrønnsaker og poteter som egner seg som middag med salat til.
Fremgangsmåte
- Skjær poteter, gulrøtter, sellerirot og pastinakk i tynne skiver - bruk gjerne en mandolin.
- Klipp til et stykke bakepapir og legg det nederst i en ildfast form og smør kantene av formen med litt smør.
- Legg skiver av poteter, gulrøtter, knollselleri og pastinakk lagvis i formen.
- Visp sammen matfløte, egg, ost, salt og pepper og hell over grønnsakene.
- Sett formen på nederste rille i forvarmet ovn på 180°C og stek i ca. 1 time.
- Formen er kjempegod som en egen rett f.eks. godt brød til eller som tilbehør til det meste av middagsretter.
Denne retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter, men da bør grønnsakene være kokt litt på forhånd. Stekes i så fall forsiktig på middels varme med litt olje i pannen. Den er ferdig når retten har "satt seg".