Rotgrønnsaker med lammeskank

Denne oppskriften gjør middagsforberedelsene lekende lette. Med ferdigpakker av rotgrønnsaksmiks, enten fersk eller fryst, og forhåndsstekte lammeskanker, kan du enkelt tilberede en gourmetmiddag hjemme. Beregn 200 g grønnsaker per person for å sikre et næringsrikt og smakfullt måltid. Perfekt for deg som søker en deilig og enkel løsning på hverdagsmiddagen eller en spesiell anledning.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Potetmos

  • 800 g poteter
  • 2 dl varm lettmelk
  • 1 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell selleri, gulrot, og kålrot og skjær dem i like store biter.
  3. Del rosenkål i 2, om de er store.
  4. Del aromasopp i fire.
  5. Skrell hvitløksfedd.
  6. Ha grønnsakene og hvitløksfedd i en stor ildfast form eller en dyp stekepanne.
  7. Ha på salt, pepper og olje.
  8. Legg lammeskankene i formen.
  9. Dryss over timian og rosmarin.
  10. Sett formen inn i varm ovn.
  11. Bak retten midt i ovnen, på over- og undervarme, i ca. 35 minutter, til kjøttet er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Du kan gjerne røre i grønnsakene, en gang eller to, underveis. Om du har små biter med grønnsaker går det fortere, så ta de ut og la eventuelt kjøttet steke lenger om nødvending. Kjøttet er ferdig når det løsner fra beinet.

Lag potetmos av melne poteter.

  1. Vask og skrell potetene. Del dem i biter.
  2. Kok potetene møre i usaltet vann.
  3. Hell av vannet.
  4. Mos potetene med en potetmoser sammen med melk og margarin eller smør. Smak til med salt og pepper.

Varm rødvinssaus. Har du kraft fra lammeskankene har du det i sausen. Kok opp og smak til.

Server lammeskank med potetmos og masse deilige grønnsaker og rødvinsaus.

Dryss gjerne over litt hakket kruspersille ved servering.

Legg til på Min side
Del på Facebook